Massages

Massage is een helende kunst. Het is een ontmoeting, een aanraking, van mens tot mens op een zuivere manier. Zonder aanraking kunnen we eigenlijk niet, maar in deze haastige wereld staan we niet stil bij onszelf en bij wat we nodig hebben.

Aanraking, massage, helpt je om weer contact te maken met je lichaam, om te luisteren naar wat je lichaam zegt en zo het leven met al zijn spanningen beter aan te kunnen. Masseren is gebruik maken van de tastzin. De tast is het zintuig dat je het eerst ontwikkelt. Het is het zintuig dat je het vermogen geeft om te voelen.

Wat is Tantra

 

Tantrisme gaat mijns inziens om optimaal in het nu te (durven) leven en te mogen genieten. Je kunt pas van een ander houden als je jezelf helemaal accepteert en liefhebt.

Eeuwenoude technieken op het gebied van communicatie, massage, meditatie, ademhalingsoefeningen, yoga enz. blijken juist nu van grote waarde te zijn om gelukkig te kunnen zijn en te kunnen blijven functioneren in deze gestreste tijd.

Tantra heeft niets met religie te maken en kent geen dogma’s of doelen, kent geen oordelen, en zegt niet wat goed is en fout. Iedereen is goed zoals hij of zij is. 

Liefdevolle acceptatie is een belangrijk uitgangspunt bij tantra.

Bewust zijn in het hier en nu.